Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Trhané vepřové maso
Víme, že hodně z vás maso zrovna nemusí a chápeme to, taky je nám zelenina bližší. Ale dnešní recept si pro sebe nechat opravdu nemůžeme. Výsledek je tak dobrý, že stojí za to se o něj podělit.
Co budeme potřebovat
- 600 g vepřové krkovice
- 1 pl pepře
- 2 pl uzené papriky
- 1 pl drceného kmínu
- 2 pl třtinového cukru
- dvě špetky soli
Trhané vepřové maso připravené metodou sous vide je naprostou lahůdkou.Maso zavakuujeme a necháme vařit při nízké teplotě. Budeme potřebovat vakuovací sáčky a vakuovačku.
A jak s marinádou?
1. Maso jednoduše namarinujeme smícháním koření - červené papriky, pepře, kmínu, třtinového cukru a soli. Tuto směs pečlivě vetřeme do masa, vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme.
2. Krkovici vložíme do hrnce s vodou a teplotu na vařiči nastavíme na 73,5 °C a čas na 12 hodin. Po 12 hodinách bude maso krásně křehké a stačí do něj zabořit vidličku a mělo by se krásně trhat.
3. Pokud si chcete dopřát lahodnou krustičku na povrchu, nechte maso ještě na 200 °C opéci přibližně 20 minut v troubě. Ideální je jej položit na pečicí rošt a potřít ho šťávou, která nám zůstane ve vakuovacím pytlíku.
4. Maso po upečení nechte alespoň 10 minut odpočívat. Krásně zkřehne.
5. Výborně se hodí třeba jen k hranolkám, bramborám nebo zeleninovému salátu. Parádu ale udělá také v tortile, pitě, arabském chlebu nebo třeba v palačinke.