<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

V hlavní roli zelenina ze skleníku

min.

Pěstujete si svou vlastní zeleninu ve skleníku? Pak vás určitě budou zajímat recepty na její využití. Dnes si připravíme několik pokrmů ze sezonní zeleniny. V hlavní roli budou kedlubny, bylinky a salát. Jdeme na to!

 

Kedlubnové zelí

Ingredience:

  • 5 kedluben
  • 1 cibule
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička octa
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín

Postup:

Kedlubny očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte na rozpáleném oleji. Nastrouhanou kedlubnu vložte do hrnce, přidejte osmaženou cibuli a zalijte vodou. Vařte do změknutí. Nakonec přidejte mouku, cukr, ocet a kmín a chvíli poduste. Dle chuti zelí osolte a opepřete. Podávejte všude tam, kde jste zvyklí na klasické zelí.

Bazalkové pesto

Ingredience:

  • 60 g bazalky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl

Postup:

Listy bazalky umyjte a vložte do nádoby mixéru. přidejte olej, piniové oříšky a česnek. Rozmixujte na hladké pyré, které dle chuti osolte. Pesto skladujte v lednici. Pro obměnu chuti můžete do pesta přidat sušená rajčata nebo parmazán.

Polévka z hlávkového salátu

Ingredience:

  • 1 hlávkový salát
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 2 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Hlávkový salát umyjte a natrhejte. V hrnci rozpalte olej, na kterém osmažte cibuli. Přilijte vývar, bílé víno a přidejte hlávkový salát. Vařte 25 minut a poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Dle chuti osolte a opepřete. Podávejte s oříškem zakysané smetany.