Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Vanilkové rohlíčky
Můžete mít paže, bolavé od hnětení. A ruce, ulepené od těsta.
Nebo si můžete uvařit kávu, těžkou práci přenechat kuchyňskému robotovi a těšit se na báječné špaldové rohlíčky.
Díky novému receptu od @maruskaveg si pochutnáte na zdravém a lahodném cukroví, nemusíte kvůli obavám z váhy počítat snězené kousky a pečení bude radost díky pracovitému a výkonnému kuchyňskému robotu, který zastane hnětení i tvarování těsta.
Co budeme potřebovat?
- 250 g hladké špaldové mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 170 g Alsanu (popř. jiného rostlinného tuku)
- 50 g moučkového cukru
- 1 pl mletého Iněného semínka
- 2 pl vlažné vody
- 1 ks semínka z 1 vanilkového lusku
- moučkový cukr a semínka z ½ vanilkového lusku na obalení
1. Alsan vyndáme z ledničky, alespoň půl hodiny předem, aby se s ním dobře pracovalo. Smícháme mleté Iněné semínko s vlažnou vodou a necháme 5 minut odležet.
2. Prosejeme mouku do mísy a smícháme s mletými oříšky, cukrem, vanilkou a namočeným Iněným semínkem.
3. Všechny suroviny společně promícháme a vypracujeme v těsto, které bude držet u sebe a nebude lepit.
4. Necháme uležet v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
5. Poté začneme vyrábět rohlíčky. Z hmoty vždy vezmeme malý kousek těsta, ze kterého vytvarujeme hada, kterého ohneme do tvaru rohlíčku. Dáme na plech s pečícím papírem.
6. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 13 minut na 170 °C
7. Poté je nejlepší obalit rohlíčky ještě za tepla v cukru s valinkou.
Dobrou chuť!