<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Vanilkové rohlíčky

120 min.
60 porcí
kuchař

Můžete mít paže, bolavé od hnětení. A ruce, ulepené od těsta.

Nebo si můžete uvařit kávu, těžkou práci přenechat kuchyňskému robotovi a těšit se na báječné špaldové rohlíčky.

Díky novému receptu od @maruskaveg si pochutnáte na zdravém a lahodném cukroví, nemusíte kvůli obavám z váhy počítat snězené kousky a pečení bude radost díky pracovitému a výkonnému kuchyňskému robotu, který zastane hnětení i tvarování těsta.

 

Co budeme potřebovat?

 

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 170 g Alsanu (popř. jiného rostlinného tuku)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 pl mletého Iněného semínka
  • 2 pl vlažné vody
  • 1 ks semínka z 1 vanilkového lusku
  • moučkový cukr a semínka z ½ vanilkového lusku na obalení

 

1. Alsan vyndáme z ledničky, alespoň půl hodiny předem, aby se s ním dobře pracovalo. Smícháme mleté Iněné semínko s vlažnou vodou a necháme 5 minut odležet.

2. Prosejeme mouku do mísy a smícháme s mletými oříšky, cukrem, vanilkou a namočeným Iněným semínkem.

3. Všechny suroviny společně promícháme a vypracujeme v těsto, které bude držet u sebe a nebude lepit.

 

4. Necháme uležet v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

5. Poté začneme vyrábět rohlíčky. Z hmoty vždy vezmeme malý kousek těsta, ze kterého vytvarujeme hada, kterého ohneme do tvaru rohlíčku. Dáme na plech s pečícím papírem. 

6. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 13 minut na 170 °C

7. Poté je nejlepší obalit rohlíčky ještě za tepla v cukru s valinkou.

Dobrou chuť!