Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Vaříme s láskou a Michalem Krulichem: Rýžové kuličky se sýrem, italská rajčatová omáčka, celozrnný špaldový kuskus s cuketou a kurkumou
4.10.2021
Michal Krulich vaří a učí lidi lásce k jídlu a kvalitní kuchyni v Kuchařských kurzech, provozuje cateringový servis a je všude tam, kde je dobré jídlo.
Recept
Ingredience na 4 porce:
- Rýže 200 g
- Sýr eidem 140 g
- Rajčata 200 g
- Bazalka 12 g
- Cibule očištěná 60 g
- Mrkev, celer, petržel 3:2:1 (očištěné) 120 g
- Špaldový kuskus 200 g
- Cuketa 60 g
- Kurkuma 2 g
- Olej na smažení 400 ml
- Sůl 12 g
- Strouhanka 100 g
- Vajíčka 1 ks
TP:
Rýži propláchneme studeneou vodou a necháme uvařit do měkka. Poté ji důkladně scedíme a rozmixujeme (krátce). Nesmí se z ní stát hladká kaše, jinak by zřídla. Necháme vychladit a zahustíme strouhaným sýrem, jedním žloutkem a polovinou dávky strouhanky. Vytvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance.
Špaldový kuskus uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Poté do něj vmícháme orestovanou cuketu ochucenou kurkumou. Na oleji orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme cibuli a orestujem rajčata. Poté přidáme protlak, podlijeme vodou a dusíme. Nakonec přidáme bazalku a rozmixujeme.
Osmažíme sýrové kuličky do zlatova.
Servírujeme rajčatovo - bazalkovou omáčku, vedle ní kuskus a smažené rýžovo - sýrové kuličky.
Alergeny:
3 vejce, 9 celer, 1 lepek