<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Vejce Benedikt

30 min.
1 porce
kuchtík

Pokud si rádi vychutnáváte žloutek v tekutější formě, ochutnejte naše vejce Benedikt. Čeká vás velký požitek!

 

Co budete potřebovat:

  • 2 ks vejce

  • 100 g slaniny

  • 2 ks bao, anglického muffinu či jiného pečiva

  • koriandr

  • vodní špenát

 

K přípravě redukce:

  • 80 g vinný ocet

  • 8 pl vody

  • 50 g šalotky

  • špetka drceného pepře

 

K přípravě omáčky:

  • 180 g žloutků

  • 1 pl rybí omáčky

  • 10 g ančoviček

  • 15 g cukru

  • 1 ks citron

  • 400 g másla

  • sůl

 

Nastavíme sous-vide vařič

1. Sous-vide nastavíme na 68°, troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Na omáčku uděláme redukci – smícháme vodu, pepř a nakrájenou šalotku. Vše svaříme na ½ (scedíme).

2. Do sáčku dáme 400 g másla. Do druhého sáčku všechny ostatní ingredience na omáčku + redukci. Sáčky vložíme na 15 min. k sous-vide vařiči.

 

 

3. Mezitím si dáme péct slaninu do trouby (180 st.) po dobu 6 min. Připravíme si led (ledovou vodu) na vejce.

4. Sáčky na omáčky vyndáme ze sous-vide, nastavíme vařič na 75 st. a k vařiči vložíme na 13 min. vejce.

5. Do mixéru dáme ančovičky, rybí omáčku, trochu soli, cukr, žloutky a vinnou redukci. Vše rozmixujeme.

6. Bao nebo muffin opečeme na másle, orestujeme vodní špenát s rybí omáčkou. Vejce vyndáme, vložíme do ledové vody a necháme zachladit.

 

 

7. Vše pak hezky naservírujeme na talíř.