Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Vejce Benedikt
Pokud si rádi vychutnáváte žloutek v tekutější formě, ochutnejte naše vejce Benedikt. Čeká vás velký požitek!
Co budete potřebovat:
-
2 ks vejce
-
100 g slaniny
-
2 ks bao, anglického muffinu či jiného pečiva
-
koriandr
-
vodní špenát
K přípravě redukce:
-
80 g vinný ocet
-
8 pl vody
-
50 g šalotky
-
špetka drceného pepře
K přípravě omáčky:
-
180 g žloutků
-
1 pl rybí omáčky
-
10 g ančoviček
-
15 g cukru
-
1 ks citron
-
400 g másla
-
sůl
Nastavíme sous-vide vařič
1. Sous-vide nastavíme na 68°, troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Na omáčku uděláme redukci – smícháme vodu, pepř a nakrájenou šalotku. Vše svaříme na ½ (scedíme).
2. Do sáčku dáme 400 g másla. Do druhého sáčku všechny ostatní ingredience na omáčku + redukci. Sáčky vložíme na 15 min. k sous-vide vařiči.
3. Mezitím si dáme péct slaninu do trouby (180 st.) po dobu 6 min. Připravíme si led (ledovou vodu) na vejce.
4. Sáčky na omáčky vyndáme ze sous-vide, nastavíme vařič na 75 st. a k vařiči vložíme na 13 min. vejce.
5. Do mixéru dáme ančovičky, rybí omáčku, trochu soli, cukr, žloutky a vinnou redukci. Vše rozmixujeme.
6. Bao nebo muffin opečeme na másle, orestujeme vodní špenát s rybí omáčkou. Vejce vyndáme, vložíme do ledové vody a necháme zachladit.
7. Vše pak hezky naservírujeme na talíř.