<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Veky trochu jinak
min.
Proč stát frontu v obchodě a přemýšlet, jestli koupit jednu veku nebo dvě a jestli to i tak nebude málo? Upečte si veku domácí, z tmavšího těsta. Pochutnáte si a chlebíčky budou mnohem lepší.
-
300 g hladké mouky
-
200 g žitné mouky
-
½ kostky droždí (asi 20 g)
-
1 lžíce octa
-
300 ml vlažné vody
-
1 lžíce soli
-
1 lžíce kmínu
Všechny suroviny v míse důkladně vyhněteme, dokud se v těstě nezačnou dělat bubliny. Těsto necháme asi půl hodiny v teple kynout, pak je rozdělíme na dva díly a vytvarujeme z něj veky. Necháme je dalších 40 minut kynout. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 15-25 minut na 180 C.