<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Velikonoční mazanec

min.

Tak, jako k Vánocům patří vánočka, tak k Velikonocům mazanec. Pro mnoho lidí je nezbytnou součástí těchto svátků. Jak na něj? Vyzkoušejte tento recept.

 

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky

  • 200 g polohrubé mouky 

  • 50 g třtinového cukru

  • 1 žloutek

  • 1 kostka droždí

  • 200 ml vlažného mléka

  • 100 g másla

  • špetka soli

  • 30 g rozinek

  • kůra z jednoho citronu

  • lupínky mandlí

  • 1 vejce na potření

Postup:

V menší misce si z droždí, vlažného mléka, lžíce cukru a trochu mouky nechte vzejít kvásek. Poté všechny ingredience, kromě ořechů, v kuchyňském robotu vypracujte na hladké těsto. Těsto nechte 2 hodiny kynout na teplém míste.
Předehřejte si troubu na 180 °C. Z těsta vypracujte bochánek, potřete jej rozšlehaným vajíčkem, posypejte mandlemi a pečte do zhnědnutí přibližně 40 minut. Před dopečením píchnete do bochánku špejli, pokud se na ní těsto nelepí, mazanec je hotový.