<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Velikonoční motance
3.5.2023
min.
Velikonoční pečení s Maruškou.
Vyzkoušejte recept na mandlové motance. Recept na 15 vynikajících motanců připravila @maruskaveg, takže je jasné, že si pochutnáte.
Těsto
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 500 g hladké mouky
- 100 g třtinového cukru
- 80 ml slunečnicového oleje
- 250 ml sojového mléka (100 na kvásek + 150 do těsta)
Náplň
- 200 g mandlí
- 50 g ovesných vloček
- 50 g třtinového cukru
- 3 pl skořice
- 200 ml sojového mléka
- špetka soli
Nahoru
- agáve sirup
- nasekané mandle
Postup
- Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a 100 ml vlažného sojového mléka. Promícháme a přikryjeme utěrkou. Necháme 10 minut vzejít kvásek, ten výrazně zhoustne a zvětší svůj objem.
- Přidáme zbytek mléka, olej, cukr a mouku. Tu přidáváme postupně a těsto promícháváme. Vypracujeme v jednotné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout minimálně 1 hodinu na teplém místě.
- Mezitím si připravíme ořechovou náplň. Ořechy a vločky si rozmixujeme najemno. Smícháme v misce se skořicí, cukrem a solí, zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut odležet.
- Těsto si rozválíme na tenkou placku a potřeme ji mandlovou náplní. Dvakrát ji přehneme a lehce přejedeme válečkem. Placku rozkrájíme na 15 stejných proužků. Ty zatočíme a zavineme do šneka. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 minut. Motance můžeme potřít agáve sirupem a posypat nasekanými mandlemi.
- Pečeme 15 minut na 200 °C.
Dobrou chuť a krásné Velikonoce.