<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Vepřová panenka s jablky a rozmarýnem

30 min.
2 porce
kuchtík

Jak připravit vepřovou panenku, aby si zachovala svou přirozenou jemnost, šťavnatost a plnou chuť? Využijte výhody pomalého vaření ve vakuu – sous-vide. Podle dnešního receptu připravíte sous-vide vepřovou panenku tak dokonale, jako ji by ji podával špičkový šéfkuchař.

Ingredience

  • 300 - 400 g vepřové panenky
  • 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu a jedna malá větvička
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • 1 čajová lžička čerstvě mletého černého pepře
  • sůl
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 jablko nakrájené na kostičky
  • 1 malá šalotka
  • 1/4 šálku kuřecího / zeleninového vývaru nebo vody
  • 1/2 čajové lžičky jablečného octa

Postup

  1. Nastavte sous vide vařič G21 Akura nebo G21 Maestro na teplotu 63 °C.
  2. Smíchejte nasekaný rozmarýn, javorový sirup, mletý pepř a 1 čajovou lžičku soli. Potřete maso směsí ze všech stran.
  3. Vložte svíčkovou do vakuovacího sáčku a pomocí vakuovačky Onyx nebo Nefrit G21 zavakuujte. 
  4. Vložte do předehřáté vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny.
  5. Když časovač zhasne, vyjměte vepřové maso ze sáčku a osušte papírovými utěrkami. Tekutinu v sáčku odložte stranou.
  6. Na pánvi zahřejte olej, přidejte maso. Opečte do zhnědnutí. Snižte teplotu a přidejte nakrájené jablko, na plátky nakrájenou šalotku a snítku rozmarýnu. Dochuťte solí.
  7. Směs jablek restujte dozlatova, přidejte vývar nebo vodu, ocet a tekutinu z vakuovacího sáčku. Přiveďte k varu a vařte, dokud není tekutina téměř úplně zredukovaná a jablka úplně měkká. Dochuťte solí a octem.
  8. Panenku nakrájejte na medailonky a podávejte s jablky.