<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Vepřová panenka s jablky a rozmarýnem
30 min.
2 porce
kuchtík
Jak připravit vepřovou panenku, aby si zachovala svou přirozenou jemnost, šťavnatost a plnou chuť? Využijte výhody pomalého vaření ve vakuu – sous-vide. Podle dnešního receptu připravíte sous-vide vepřovou panenku tak dokonale, jako ji by ji podával špičkový šéfkuchař.
Ingredience
- 300 - 400 g vepřové panenky
- 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu a jedna malá větvička
- 1 polévková lžíce javorového sirupu
- 1 čajová lžička čerstvě mletého černého pepře
- sůl
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 jablko nakrájené na kostičky
- 1 malá šalotka
- 1/4 šálku kuřecího / zeleninového vývaru nebo vody
- 1/2 čajové lžičky jablečného octa
Postup
- Nastavte sous vide vařič G21 Akura nebo G21 Maestro na teplotu 63 °C.
- Smíchejte nasekaný rozmarýn, javorový sirup, mletý pepř a 1 čajovou lžičku soli. Potřete maso směsí ze všech stran.
- Vložte svíčkovou do vakuovacího sáčku a pomocí vakuovačky Onyx nebo Nefrit G21 zavakuujte.
- Vložte do předehřáté vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny.
- Když časovač zhasne, vyjměte vepřové maso ze sáčku a osušte papírovými utěrkami. Tekutinu v sáčku odložte stranou.
- Na pánvi zahřejte olej, přidejte maso. Opečte do zhnědnutí. Snižte teplotu a přidejte nakrájené jablko, na plátky nakrájenou šalotku a snítku rozmarýnu. Dochuťte solí.
- Směs jablek restujte dozlatova, přidejte vývar nebo vodu, ocet a tekutinu z vakuovacího sáčku. Přiveďte k varu a vařte, dokud není tekutina téměř úplně zredukovaná a jablka úplně měkká. Dochuťte solí a octem.
- Panenku nakrájejte na medailonky a podávejte s jablky.