Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Výroba knedlíků a domácího bujónu v sušičce potravin
Sušička potravin vám pomůže nejen s usušením sklizně ze zahrádky, ale také s přípravou nedělního oběda. Dnes si totiž usušíme knedlík a připravíme lahodný domácí bujón nejen do polévek.
Knedlík ze sušičky potravin
Ingredience:
- ½ hrnku mletého lněného semínka
- 3 lžíce psyllia
- 2 lžičky Himalájské soli
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- ½ hrnku vody
- 1 a půl hrnku slunečnicových semínek
- 2 lžíce chia semínek
Postup:
Do misky vložte lněná semínka, chia semínka a psyllium, a zalijte vodou. Počkejte do chvíle, kdy se všechna voda vsákne. Připravte si mixér, do kterého vložte slunečnicová semínka a rozmixujte na mouku. Mouku smíchejte s lahůdkovým droždím, solí a přidejte k nabobtnalé směsi. Vytvořte těsto a vytvarujte knedlík. Knedlík nakrájejte na stejně silné plátky, které vyskládejte na plata v sušičce potravin. Teplotu nastavte na 42 °C a sušte 8 hodin.
Domácí bujón
Ingredience:
- 4 mrkve
- 1 celer
- Petržel
- 4 cibule
- 4 stroužky česneku
Postup:
Zeleninu a bylinky důkladně umyjte a nakrájejte na malé kousky, které poduste na troše vody. Dle chuti můžete osolit Himalájsou solí. Směs zeleniny vložte do mixéru a rozmixujte na kaši, kterou poté rozprostřete na teflonové sušící vložky (výška 2 až 3 cm). Sušte při teplotě 42 °C přibližně 10 hodin. Do bujónu můžete použít jakoukoliv jinou zeleninu a bylinky dle chuti.