<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Výroba knedlíků a domácího bujónu v sušičce potravin

min.

Sušička potravin vám pomůže nejen s usušením sklizně ze zahrádky, ale také s přípravou nedělního oběda. Dnes si totiž usušíme knedlík a připravíme lahodný domácí bujón nejen do polévek.

 

Knedlík ze sušičky potravin

Ingredience:

  • ½ hrnku mletého lněného semínka
  • 3 lžíce psyllia
  • 2 lžičky Himalájské soli
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • ½ hrnku vody
  • 1 a půl hrnku slunečnicových semínek
  • 2 lžíce chia semínek

Postup:

Do misky vložte lněná semínka, chia semínka a psyllium, a zalijte vodou. Počkejte do chvíle, kdy se všechna voda vsákne. Připravte si mixér, do kterého vložte slunečnicová semínka a rozmixujte na mouku. Mouku smíchejte s lahůdkovým droždím, solí a přidejte k nabobtnalé směsi. Vytvořte těsto a vytvarujte knedlík. Knedlík nakrájejte na stejně silné plátky, které vyskládejte na plata v sušičce potravin. Teplotu nastavte na 42 °C a sušte 8 hodin.

Domácí bujón

Ingredience:

  • 4 mrkve
  • 1 celer
  • Petržel
  • 4 cibule
  • 4 stroužky česneku

Postup:

Zeleninu a bylinky důkladně umyjte a nakrájejte na malé kousky, které poduste na troše vody. Dle chuti můžete osolit Himalájsou solí. Směs zeleniny vložte do mixéru a rozmixujte na kaši, kterou poté rozprostřete na teflonové sušící vložky (výška 2 až 3 cm). Sušte při teplotě 42 °C přibližně 10 hodin. Do bujónu můžete použít jakoukoliv jinou zeleninu a bylinky dle chuti.