<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Vysoký roštěnec

120 min.
1 porce
kuchař

Ta vůně! Ten pocit, když nůž poprvé ukrojí sousto dokonale připraveného steaku. Zvenčí jemně křupavý, uvnitř šťavnatý a křehký – takový, ve kterém se všechny chutě snoubí a dohromady vás donutí přivřít oči blahem.

Tohle je recept, který má fakt šťávu.

 

 

Co budeme potřebovat:

 

K přípravě masa:

  • 250 g  hovězího vysokého roštěnce

  • 150 g másla

  • špetka pepře

  • špetka maldonské soli

  • 3 stroužky česneku

 

K přípravě omáčky:

  • tamarind

  • 1 lžíce hovězího vývaru či vody

  • pepř

  • maldonská sůl

  • cukr

  • chilli

  • máslo

  • rybí omáčka

 

1. Nejprve si připravíme maso

2. Maso si trošku osolíme a opepříme, zavakuujeme a dáme na půl hodiny odležet do lednice.

3. Poté ho dáme do sous-vide nastavené na 49 stupňů celsia na 1,5h.

4. Vyndáme ho ze sáčku, osušíme papírovou utěrkou a omáčku si schováme (budeme ji potřebovat).

5. Rozpálíme si pánev, přidáme trochu sádla a vložíme steak. Jen vytvoříme krustu, takže necháme jen asi 10-15 sekund z každé strany.

6. Při prvním otáčení přidáme podrcený česnek i se slupkou.

7. Na konci přidáme ještě trochu másla a chvíli lžící steak máslem podléváme.

8. Steak dáme stranou z pánve. Do ní přidáme výpek ze sáčku, trochu vývaru nebo vody, svaříme, přidáme pak trochu tamarindu, chili, cukr, rybí omáčku a nakonec máslo.

9. Steak potom nakrájíme na tlusté plátky.