<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Když se arašídové máslo nepovede...

Domácí výroba arašídového másla je tak jednoduchá, že se prostě nedá pokazit. A když přece, povede se příště. Nejčastější příčiny jsou tři:

 

 

1. Špatné arašídy

Mohlo vás opustit štěstí při nákupu a arašídy nebyly tak kvalitní, jak si vaše arašídové máslo zaslouží. Příště se to povede :-)

2. Pěchovadlo je od toho, aby pěchovalo

Při mixování arašídů neustále pěchovadlem shrnujte arašídy z okraje nádoby dolů, aby se všechny dobře promixovaly. Dojde tak i k lepšímu a důkladnějšímu promíchání.

3. Málo zkušeností

To se dá napravit hned při dalším pokusu. A při příštím. Čím častěji máslo děláte, tím je lepší. Časem sami poznáte, kdy je třeba přidat nebo ubrat otáčky, jak se s máslem „mazlit”. Když se zvuk mixéru změní v monotónní hučení, snižte otáčky, za pár sekund zase přidejte. Řiďte se citem

Už jste vyzkoušeli přípravu arašídového másla podle receptu od @maruskaveg? A povedlo se? Nám tu první dávka zmizela tak rychle, že jsme museli okamžitě naplnit mixér další várkou arašídů.