Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Listopadové vaření se sous-vide
25.1.2024
Proč je sous-vide tak oblíbené? Protože se díky této metodě vaření najíte i doma stejně, jako v nejlepších restauracích. Co sous-vide neboli vaření ve vakuu znamená a co všechno se sous-vide získáte?
Co znamená sous-vide?
Výraz sous-vide pochází z francouzštiny a v doslovném překladu znamená „ve vakuu.“ Podrobně jsme vývoj sous-vide krok po krůčku popsali zde a sami vidíte, že cesta k dnešním sous-vide vařičům a k vakuování byla skutečně dlouhá a obtížná. Ale jsme rádi, že ji slavní kuchaři podnikli.
Jaké výhody vám sous-vide vaření přinese?
-
Lahodnější a plnější chuť
-
Výraznou vůni a svěžejší barvu
-
Větší množství vitamínů, živin a zdraví prospěšných látek
-
Úsporu peněz i času
-
Jistotu, že i nenadálou návštěvu dokážete rychle a skvěle nakrmit
-
Jídlo se vám vždy povede
A to už je co říct, že? Se sous-vide se totiž opravdu nemusíte bát nedovařených ani připálených jídel. Při pomalém vaření se sous-vide vařičem G21 Akura vám totiž pomůže i chytrá mobilní aplikace G21 Smart home, která je plná báječných receptů.
Jak funguje vaření s mobilní aplikací?
Snadno – na displeji mobilu si zvolíte recept a jedním kliknutím jej odešlete do sous-vide vařiče. Ten si už sám nastaví teplotu i délku vaření a připravené suroviny bude mít hotové přesně podle vašeho přání.
Jakou roli hraje vakuování?
Velmi významnou. Jednak prodlouží čerstvost surovin, dává jim intenzivnější a plnější chuť, zvyšuje intenzitu marinování a ještě k tomu všemu šetří čas. A to výrazně!
Balíčky pro sous-vide vaření si totiž můžete připravit už předem. Nakořenit, ochutit, namarinovat, zchladit nebo zamrazit. Tak budete mít vždy v zásobě předpřipravený pokrm, kterou pak jen vložíte do nádoby pro sous-vide vaření.
Chuť a vůně? Jako v nejlepších restauracích
Jídla, připravená sous-vide vařením buď hned podáváte nebo je rychle a krátce doupravíte – dokonalý šťavnatý steak zprudka opečete, aby jeho okraje získaly tu báječnou křupavost, kterou máte tak rádi. Dezert přizdobíte, rybu pokapete citrónem a můžete servírovat.
Díky sous-vide zůstává připravovaným surovinám výrazná chuť, vůně i barva. Zelenina je křehká a svěží, maso voňavé a šťavnaté, s krásnou texturou.