<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Listopadové vaření se sous-vide

Proč je sous-vide tak oblíbené? Protože se díky této metodě vaření najíte i doma stejně, jako v nejlepších restauracích. Co sous-vide neboli vaření ve vakuu znamená a co všechno se sous-vide získáte?

Co znamená sous-vide? 

Výraz sous-vide pochází z francouzštiny a v doslovném překladu znamená „ve vakuu.“ Podrobně jsme vývoj sous-vide krok po krůčku popsali zde a sami vidíte, že cesta k dnešním sous-vide vařičům a k vakuování byla skutečně dlouhá a obtížná. Ale jsme rádi, že ji slavní kuchaři podnikli. 

Jaké výhody vám sous-vide vaření přinese?

  • Lahodnější a plnější chuť

  • Výraznou vůni a svěžejší barvu

  • Větší množství vitamínů, živin a zdraví prospěšných látek

  • Úsporu peněz i času

  • Jistotu, že i nenadálou návštěvu dokážete rychle a skvěle nakrmit

  • Jídlo se vám vždy povede

 

A to už je co říct, že? Se sous-vide se totiž opravdu nemusíte bát nedovařených ani připálených jídel. Při pomalém vaření se sous-vide vařičem G21 Akura vám totiž pomůže i chytrá mobilní aplikace G21 Smart home, která je plná báječných receptů. 

Jak funguje vaření s mobilní aplikací? 

Snadno – na displeji mobilu si zvolíte recept a jedním kliknutím jej odešlete do sous-vide vařiče. Ten si už sám nastaví teplotu i délku vaření a připravené suroviny bude mít hotové přesně podle vašeho přání. 

Jakou roli hraje vakuování? 

Velmi významnou. Jednak prodlouží čerstvost surovin, dává jim intenzivnější a plnější chuť, zvyšuje intenzitu marinování a ještě k tomu všemu šetří čas. A to výrazně!

Balíčky pro sous-vide vaření si totiž můžete připravit už předem. Nakořenit, ochutit, namarinovat, zchladit nebo zamrazit. Tak budete mít vždy v zásobě předpřipravený pokrm, kterou pak jen vložíte do nádoby pro sous-vide vaření. 

Chuť a vůně? Jako v nejlepších restauracích 

Jídla, připravená sous-vide vařením buď hned podáváte nebo je rychle a krátce doupravíte – dokonalý šťavnatý steak zprudka opečete, aby jeho okraje  získaly tu báječnou křupavost, kterou máte tak rádi. Dezert přizdobíte, rybu pokapete citrónem a můžete servírovat. 

Díky sous-vide zůstává připravovaným surovinám výrazná chuť, vůně i barva. Zelenina je křehká a svěží, maso voňavé a šťavnaté, s krásnou texturou.