<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Medová BBQ křidélka – s láskou Sous-vide
12.8.2024
min.
Toto vydatné jídlo jistě zapůsobí na vašeho partnera. Navíc je ve skutečnosti příprava mnohem snazší, než se na první pohled může zdát.
Potřebujete:
-
2 lžíce medu
-
¼ lžičky sezamového oleje
-
1/2 lžičky drcené chilli papričky
-
2 lžíce sojové omáčky
-
1 lžíce cukru
-
4 lžičky citronové kůry
-
2 lžíce prolisovaného česneku
-
1 lžíce strouhaného zázvoru
-
1 cibule
-
cca 15 - 20 kuřecích křídel
-
2 lžičky sezamových semínek
-
1 jarní cibulka
Postup:
- Všechny ingredience, kromě kuřecích křidélek, sezamových semínek a jarní cibulky, rozmixujte v mixéru do hladka.
- Ve velké míse promíchejte kuřecí křidélka s omáčkou, dokud nejsou rovnoměrně obalená.
- Poté je vložte i s marinádou do vakuovacího sáčku, rovnoměrně rozložte tak, aby se křídla nepřekrývala a zavakuujte pomocí vakouvače.
- Marinujte v chladničce po dobu alespoň tří hodin.
- Zahřejte vodní lázeň vařiče sous-vide G21 Maestro na 74 °C. Vařte křídla po dobu 1 hodiny a 25 minut.
- Po uplynutí doby vaření rozpalte gril nebo pánev na vysokou teplotu. Vyjměte kuřecí křidélka ze sáčku a omáčku dejte stranou. Kuřecí křídla během grilování potírejte z každé strany šťávou ze sáčku z vakuování a rovnoměrně opečte z obou stran.
- Hotové posypejte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
Pokud vás zaujal tento recept a máte chuť zkoušet i jiná jídla metodou sous vide, náš G21 Maestro pomalý vařič je propojen skvělou aplikací G21 Smart Home plnou receptů. Víc o aplikaci i metodě sous vide – vaření ve vakuu se dočtete v článcích: